בעקבות הרשימה על האוניברסיטאות הטובות ביותר כתב אלי גיא יריב מחברת “מעל הממוצע – מחקר וייעוץ ללימודים אקדמיים” והפנה את תשומת ליבי לדרוג האוניברסיטאות והמכללות בישראל שעורכת החברה. מאחר וזו חברה מסחרית, ניתן לראות רק את צמרת הדירוג. דירוג זה נעשה על סמך פרמטרים הקשורים לרווחת הסטודנט, על פי התפיסה הרואה את הסטודנט כלקוח ואת המוסד האקדמי כנותן שירות, ולכן סדר הדירוג שונה מסדר הדירוג של אוניברסיטת זיאו טנג, וזה לגיטימי, כמובן.
באתר של “מעל הממוצע” ניתן למצוא גם סקירה רחבה של מתודולוגית המחקר והדירוג, שנעשתה על ידי פרופ’ יעקב הורניק מאוניברסיטת תל-אביב. מומלץ לקרוא.
פורסם לראשונה באתר “רשימות” בתאריך 26 באוגוסט 2005 14:48שם התקבלו 4 תגובות
lior [אתר] בתאריך 8/26/2005 7:33:13 PM
ומה עם ביקורת?
מה שאתה מציג נראה לי חסר ערך כמעט לחלוטין. קודם כל, כפי שאתה מציין, לא מדובר בדירוג אוניברסיטאות ואפילו לא בדירוג איכות ההוראה באוניברסיטאות אלא בדירוג רווחת הסטודנט. דבר שני מדובר בסקר, ולא בפרמטרים אובייקטיביים אמיתיים. קשה לעשות דירוג אמיתי בלי לכלול פרמטרים כמו השכר הממוצע של הבוגרים, אחוז הממשיכים לתארים מתקדמים, מספר הפטנטים שרושמים בוגרי המוסד ומספר הזוכים בפרסים הישגיים בתחום המדע. אלה הפרמטרים החשובים באמת. לדעתי הדירוג שאתה כותב עליו שווה ביקורת פחות מרומזת.
יוסי לוי [אתר] בתאריך 8/27/2005 12:51:14 PM
תשובה לליאור
אני מסכים איתך.
אלי בתאריך 2/5/2006 6:25:00 PM
ובכן …
מה עם לטביה …הסטודנטים הכי אוהבים אותה התואר בא בקלות .
מספר המסיימים בפתוחה הוא הנמוך מבין כל המוסדות בודאי ..
אז למה שסטודנטים יאהבו את המוסד??
גיא יריב [אתר] בתאריך 6/28/2006 2:30:48 PM
לא כדאי לקרוא קודם לפני שמותחים ביקורת?
הדרוג מתבסס על הרבה יותר מידע מאשר רווחת הסטודנט, במיוחד בהתחשב במאמצים שהאוניברסיטאות עושות למנוע פרסום מידע בכלל ומידע שלילי בפרט.
נתונים אלמנטריים כמו מספר הסטודנטים בפקולטה (כדי להשוות למספר הסגל) או תקציב המוסד (והחלק ממנו שמוקדש למחקר) אינם מתפרסמים.
כתוצאה מכך היה צורך לאסוף מידע באמצעים ‘עוקפי צנזורה’ כמו ספירת תעודות זהות על לוחות ציונים או הערכת מספר פרסומים לפי מספר הדרגות המוענק. אלו כמובן כלים גסים יותר, אבל הם נותנים מידע בעל מהימנות ותוקף סבירים לגמרי.
אגב, גם הסטודנטים הרבה פחות מטומטמים ממה שאתם נותנים להם קרדיט- במוסדות שמתאפיינים בעומס נמוך ורמת דרישות נמוכה ישנה שביעות רצון נמוכה. הם יודעים בדיוק מה הם מקבלים.
גיא