מוקירי זכרי, קרובי משפחתי ועוקביי בטוויטר יודעים כי מזה כשבוע אני מסתובב בעולם (שורות אלה נכתבות בניו-יורק, כאשר בעוד שעתיים אני יוצא לנמל התעופה בדרכי הבייתה). מטרת שיטוטיי בעולם: השתתפות בשתי פגישות מומחים שעסקו בנושא הפרמקוגנטיקה של טיפול בטרשת נפוצה. כן.
בשנים האחרונות חלק ניכר מזמני מושקע בפרוייקט הפרמקוגנטיקה של טיפול בטרשת נפוצה. מקום העבודה שלי הוא היצרן של הטיפול הנפוץ בעולם לטרשת נפוצה, ואני חלק מצוות המנסה לגלות האם ניתן לאפיין את החולים המגיבים לטיפול זה (כי לא כולם מגיבים) באופן גנטי. או, בשפה של עיתונים יומיים נפוצים – האם יש גן האחראי לתגובה לטרשת נפוצה. מאחר וקיימנו שתי פגישות מומחים השבוע, אתם יכולים להבין כי גילינו תגליות משמעותיות ואנו קרובים מאוד למתן תשובה חיובית לשאלה שנשאלה לפני כמה שנים – האם יש בסיס גנטי לתגובה לטיפול בקופקסון.
איך מגיעים לתשובה הזו? ומה תפקיד הסטטיסטיקה בתהליך? על כך, ועל כמה דברים נוספים הקשורים לנושא, שוחחתי לפני זמן לא רב עם דפנה שיזף, העורכת ומגישה את פודקאסט “הכוורת – רדיו רעיונות”. אני מזמין אתכם להקשיב לשיחתנו באתר הכוורת, ולאחר מכן תוכלו גם להאזין לשאר התכניות בפודקאסט המרתק הזה. תיהנו.
שמעתי הבוקר, היה מעניין מאד!