שר החינוך, גדעון סער, הודיע אתמול על זכייתו של פרופ’ יואב בנימיני בפרס ישראל בתחום חקר הכלכלה וחקר הסטטיסטיקה. השר אימץ את המלצות וועדת פרס ישראל בראשותו של פרופ’ בנציון זילברפרב וברך את פרופ’ בנימיני על זכייתו בפרס.
בנימוקי הוועדה ציינו חבריה: “פרופ’ בנימיני הוא דוגמא של שילוב בין סטטיסטיקאי יישומי התורם לענפי מדע רבים בעולם ובארץ, לבין סטטיסטיקאי תיאורטי המפתח כלים סטטיסטיים חדשים. תרומתו העיקרית של פרופ’ בנימיני היא בגישה החדשנית ופורצת הדרך, “שיעור התגליות השגויות”, שהוצעה על ידו בשיתוף עם פרופ’ יוסף הוכברג. גישה זו שינתה את האופן בו בוחנים בעיות בהן נדרשת בחינה סטטיסטית של מספר השערות רב.
גישה חדשנית זו שנתקלה בהתנגדות בתחילת דרכה הפכה לשיטה מקובלת ביותר לניתוח השערות מורכבות בתחומי מדע נרחבים. חברי וועדת הפרס היו: יו”ר פרופ’ בנציון זילברפרב ולצדו החברים – פרופ’ אלכס צוקרמן, פרופ’ יוסף רינות ופרופ’ יצחק מלכסון.
אני מברך את פרופ בנימיני על זכייתו בפרס.
מזל טוב. פרופ’ בנימיני באמת ראוי לפרס. אכן השיטה שימושית.
F.
אשמח אם תוכל לספר קצת על השיטה הזו 🙂